Varv 2...

Så här ser första raden ut när den är klar.

 

Bli inte rädd att du gjort fel när allt bara rullar sig, det blir så men det rätar till sig allt efter arbetet fortlöper.

 

 

Dax att börja på nästa rad. Den börjar man på den första trekanten på den högra sidan (är man vänsterhänt så blir det nog från vänster sida man börjar) och jobbar sig mot vänster. Så är det på alla rader, börjar till höger och jobbar mot vänster.

 

Plocka upp 6st maskor på trekanten (i smygmaskorn) och plocka upp en från första fyrkanten. Se bilden. Du ska alltså hoppa över där du plockade upp maska från lm-kedjan.

 

Gör omslag och dra tillbaka garnet genom maskorna två åt gången tills du har en maska kvar.

 

 

På sista varvet plockar du upp maskan uppe på hörnet på fyrkanten.

När alla maskor är upp plockade är det bara att göra omslag och dra tillbaka garnet igenom två maskor åt gången tills en maska är kvar. Då fortsätter man med smygmaskor tills du kommer till där du plockade upp den sista maskan.

 

Sedan är det bara att börja på nästa ruta. Plocka upp 6st från fyrkanten under och 1st maska från den på sidan.

 

Fortsätt att göra rutor till slutet. Sista rutan blir att man plockar upp maskor i sidan från trekanten. När 5st varv är gjorda avmaskar man som tidigare och när det är en maska kvar på stickan klipper man av garnet och för det igenom öglan och drar åt.

 

Att fästa trådarna efter varje varv är att rekommendera, då slipper man det tråkiga sedan.

Så här ser mina rader ut.

 

Dax att börja på varv nr 3...